Mix & Stuff

Food preservation methods allow us to consume foods outside the season. Preparing these foods at home is healthy, but the preparation phase requires a lot of time and effort. Therefore, people prefer to buy these foods from the market. Lately, people have no trust in buying ready food from the market. There are a lot of additives in these foods. That’s why they started making this kind of food at home. My product has emerged from the process of making sausage, which is the method of storing with spices. During the making of sausages, both the mixing process and the stuffing of the case are performed. Therefore, this product performs both mixing, stuffing, and chopping in a single bowl. The only reason I do this in a single bowl is that it is easy to clean. The cleaning step of meat and meat products is important because the meat that is left in it can cause poisoning. The product is similar to the kitchen robot with its mixing feature, rondo with chopping feature and the meat grinder with its stuffing feature. Products to be stuffed in the case; dried layers of fruit pulp, sausage. With this product, there is no need for separate products to make this food. With these features, the product is not only used for making sausage. It is used to prepare healthy food.

Gıda saklama yöntemleri, mevsimler gıdaları mevsimi dışında da tüketebilmemizi sağlar. Bu gıdaları evde hazırlamak sağlıklıdır ama hazırlama aşaması zaman alır ve çaba gerektirir. Bu yüzden insanlar bu gıdaları dışarıdan hazır olarak almayı tercih ederler. Son zamanlarda insanların marketden hazır gıda almaya karşı güvenleri kalmadı. Bu gıdaların içinde bir sürü katkı maddesi vardır. Bu yüzden bu tür gıdaları evde yapmaya başladılar Benim ürünümde baharatlarla sakalama yöntemi olan sucuk yapım sürecinden ortaya çıktı. Sucuk yapım sürecinde hem karıştırma hem de bir kılıfın içine doldurma işlemi yapılır. Bu yüzden bu üründe hem karıştırma hem doldurma hem de doğrama işlemini tek bir haznenin içinde gerçekleştirir. Bu işlemleri tek bir haznede yapmamın sebebi temizlenmesinin kolay olmasıdır. Et ve et ürünlerinin temizleme aşaması önemlidir, çünkü içinde kalan et parçası zehir etkisi yaratabilir. Ürün doğrama özelliği sayesinde rondo görevi görürken karıştırma özelliği sayesinde mutfak robotu görevini görür. Kılıfa doldurma özelliği sayesinde de kıyma makinesi görevini üstlenir. Kılıfa doldurulacak ürünler; pestil, sucuk, sosis gibidir. Bu ürün sayesinde bu işlemleri yapmak için ayrı ayrı ürünlere ihtiyaç kalmamış olur. Ürün bu özellikleri sayesinde sadece sucuk yapımında kullanılmaz. Sağlıklı gıda hazırlamak için kullanılır.

Ece Kökçak
  • DateJune 28, 2020
  • Category2019